Watervoorzieningen

Om een brand te blussen en onder controle te houden, moet een sprinklerinstallatie voorzien zijn van een watervoorziening. Bij Boele Fire Protection leveren en installeren we complete watervoorzieningen voor sprinklerinstallaties. 

De werking van een watervoorziening

Primair bestaat een watervoorziening uit een diesel- of elektrisch aangedreven sprinklerpomp en een watervoorraad, zoals een watertank, waterbassin of (rein)waterkelder. De sprinklerpomp zorgt voor de aanvoer van het water voor het sprinklersysteem vanuit de wateropslag. Op deze manier wordt de toevoer van het water automatisch geregeld. In sommige gevallen bestaat de watervoorziening uit meerdere aansluitingen, waardoor een andere watervoorziening, zoals een brandslanghaspel aangesloten kan worden. 

Keuze watervoorziening

De keuze voor een watervoorziening hangt af van verschillende factoren, zoals de benodigde watercapaciteit, de hoeveelheid pompen, het type pomp (split-case of end-suction) en de installatiecomponenten voor de sprinklerinstallatie. Voor elk scenario denken onze medewerkers graag mee, zodat een optimale opzet van een watervoorziening wordt gerealiseerd. 

De watervoorziening kunnen we op verschillende manieren uitvoeren, zoals door middel van een enkelvoudige watervoorziening, enkelvoudige watervoorziening met supertoevoer en een tweevoudige watervoorziening. Een enkelvoudige watervoorziening bestaat uit één pomp en een watervoorziening, een enkelvoudige watervoorziening met supertoevoer bestaat uit twee pompen en een watervoorraad en een tweevoudige watervoorziening bestaat uit twee pompen, die elk over een eigen watervoorraad beschikken. 

Turn-key brandveiligheidsoplossing

Tijdens de installatiewerkzaamheden van zowel een prefab pompruimte als een watertank, worden alle componenten aan elkaar verbonden, waardoor er een turn-key brandveiligheidsoplossing wordt gecreëerd. Elk component is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten en geschikt voor diverse doeleinden, zoals o.a. geluid- en warmte isolerende sandwichpanelen voor de wanden van de pompruimte. Desgewenst is het mogelijk om met een aangepast ontwerp de ruimten van een bouwkundige uitstraling te voorzien.  

Onderhoud aan de watervoorziening

Sinds 2019 is het voor sprinklerinstallaties verplicht om onderhoud aan pompsets en wateropslag uit te voeren (TB80), zodat de watervoorziening vrij is van verontreiniging en ten alle tijden betrouwbaar is. Ook voor wateropslagtanks gelden onderhoudsvoorschriften (TB67B). Elke sprinklertank moet door middel van A,- B,- en C-controles periodiek gecontroleerd worden, om zo de werking van de sprinklertank te beoordelen. Ook wordt er gekeken naar corrosievorming en wordt dit desgewenst verholpen. Alle onderhoudswerkzaamheden worden naar wens van de klant uitgevoerd. 

Bij Boele Fire Protection leveren en installeren we complete watervoorzieningen voor sprinklerinstallaties

Neem contact met ons op

Meer informatie ontvangen over onze prefab watervoorziening?  Neem vrijblijvend contact met ons op via de e-mail info@bfp.nl of bel ons via het volgende nummer 0318-646705.

View our other services

Unica Access & Security toegangscontrole en beveiliging

Access Control

17016 UNICA DATACENTER 007

Camera Observation

17016 UNICA HOEVELAKEN 022

Intercom Sysytems

Print 4169 P&D Equinix Project 1.2

Vehicle Management Sysytem

Logo Unica acces & security international   diap RGB

Unica Access & Security

Access control, burglary, intercom and camera observation in one central environment.

Unica Acces & Security

Lübeck 1, 2993 LM Barendrecht