Ondergrondse watervoorzieningen

Het ontwerp van een ondergrondse watervoorziening, zoals een watertank wordt steeds compacter. Dit komt omdat bedrijven steeds minder plek hebben voor een bovengrondse watervoorziening. 

Bij Boele Fire Protection leveren we verschillende soorten ondergrondse watervoorzieningen van het merk Tubao voor nieuwbouwprojecten.

Toepassingsmogelijkheden ondergrondse watervoorziening 

Er zijn verschillende soorten ondergrondse watervoorzieningen, zoals een bouwkundige waterkelder of een ondergrondse sprinkler watervoorziening. Een bouwkundige kelder slaat de benodigde watercapaciteit op voor een sprinklerinstallatie. Deze watervoorzieningen zijn leverbaar in verschillende formaten en geschikt voor verschillende doeleinden. Alle watervoorzieningen worden in delen opgeleverd en op locatie aan elkaar gelast. 

Ondergrondse cilindrische tank

Een van de ondergrondse watervoorzieningen die vaak door Boele Fire Protection wordt geleverd is een ondergrondse cilindrische tank van HDPE kunststof. De buizen van deze watervoorziening zijn verkrijgbaar tot een doorsnede van 3,2 meter en qua lengte op te bouwen in delen van circa 20 meter. Op deze manier kan er een onbeperkte hoeveelheid bluswater ondergronds worden opgeslagen. Een voorbeeld hiervan kan zijn: 600m3 water in een samengestelde buis van circa 80 meter (of 2 x 40 meter). Ook kan ervoor gekozen worden om meerdere buizen naast elkaar te leggen en met elkaar te verbinden. 

Prefab reinwaterkelder

Een andere ondergrondse watervoorziening die we in samenwerking met de betonindustrie leveren is een prefab reinwaterkelder. Deze, waterdichte reinwaterkelder bestaat uit betonsegmenten die aan elkaar gekoppeld worden, zodat de watervoorraad uit te breiden is. Op deze manier wordt de gewenste watercapaciteit behaald. Ook kan ervoor gekozen worden om de reinwaterkelder te koppelen met een ondergrondse pompruimte. Door deze brandveiligheidsoplossing is er geen bovengrondse ruimte nodig en wordt de tijdsduur voor het inbedrijfstellen verkort, doordat alle betonsegmenten prefab worden aangeleverd.  

Voordelen ondergrondse watervoorziening

Een ondergrondse watervoorziening biedt verschillende voordelen, zoals significante ruimtewinst. Daarnaast zijn de kunststof buizen zeer duurzaam, volledig corrosiebestendig en 100% recyclebaar. Hierdoor is een ondergrondse watervoorziening een duurzame brandveiligheidsoplossing: zowel qua levensduur als milieubelasting. 

Bij Boele Fire Protection leveren we verschillende soorten ondergrondse watervoorzieningen van het merk Tubao voor nieuwbouwprojecten.

Unica Access Security 7

Contact us

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

View our other services

Unica Access & Security toegangscontrole en beveiliging

Access Control

17016 UNICA DATACENTER 007

Camera Observation

17016 UNICA HOEVELAKEN 022

Intercom Sysytems

Print 4169 P&D Equinix Project 1.2

Vehicle Management Sysytem

Logo Unica acces & security international   diap RGB

Unica Access & Security

Access control, burglary, intercom and camera observation in one central environment.

Unica Acces & Security

Lübeck 1, 2993 LM Barendrecht